OROSZVILAG.HU


Sevcsenkó lassan befejezi 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-10-09 18:10:45  |  
Mezei Bálint

Sevcsenkó lassan befejezi 

A lengyel-ukrán EB-n búcsúzna szurkolóitól 

Sevcsenkó lassan befejezi 

Sevcsenkó: 2012-ben felhagyok a focival

Az orosz Szport Expressznek adott interjújában az ukrán sztár elismerte, hogy egyre többször foglalkozik a visszavonulás gondolatával. Utóbbi számára nem is lehetne szebb alkalom a két év múlva esedékes lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalnál, melynek döntőjét Kijevben játsszák majd.

A Dinamo Kijev régi-új sztárja és csapatkapitánya legszebb éveit az olasz AC Milanban töltötte. A lombard klub hagyományos piros-fekete mezében kupát és bajnokságot, Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát nyert. 2004-ben, a Scudetto évében, a France Football választásán kiérdemelte a legjobb Európában játszó focistának járó Aranylabdát is.

A monacói GoldenFoot díjátadó kapcsán már beszélt jövőbeni terveiről, de aktív karrierje végét még nem nevezte meg. Egyes, jellemzően meg nem erősített hírek, pletykák szerint, miután a Dinamo öltözőjében végleg szögre akasztja a stoplist, íróasztal várja Milánóban, ahol volt egyesülete menedzsmentjéhez csatlakozik.  

Bár 2006 és 2008 között a londoni Chelsea-ben csúnyán megégette magát, a kijevi és a milánói szurkolók továbbra is mintegy félistenként tekintenek a sokszoros gólkirályra. Maga Sevcsenkó (1976) is többször beismerte, hogy ehhez a két klubhoz kötődik igazán. Visszavonulása előtt még másfél szezon van hátra, melyek közül a soron következő tavaszi nem ígérkezik sétagaloppnak. A Dinamo kispadját egykori csapattársa, Oleh Luzsnyij foglalta el az orosz Gazzajev lemondása után. Ráadásul október 11-én, hétfőn, az ukrán válogatott az angliai Derby városában történelminek nevezhető barátságos mérkőzést vív Brazília legjobb labdazsonglőreivel.

(sportexpress.ru, calciomercato.com)     

Cimkék: Sevcsenkó, Dinamo Kijev, AC Milan, Chelsea, Scudetto, Aranylabda, visszavonulás
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat