OROSZVILAG.HU


Herr Storck nehéz napjai Kazahsztánban 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-10-22 04:45:51  |  
Mezei Bálint

Herr Storck nehéz napjai Kazahsztánban 

A válogatott négyből négy meccset veszített 

Herr Storck nehéz napjai Kazahsztánban Herr Storck nehéz napjai Kazahsztánban 

Menesztették a kazah válogatott szövetségi kapitányát 

A közép-ázsiai, de az európai selejtezőcsoportban szereplő ország labdarúgó szövetsége október 15-én felmentette tisztségéből Bernd Storck szövetségi kapitányt. A német szakember 2008 óta irányította a kazah nemzeti tizenegyet. Távozásának előzményeként csapata mind a négy mérkőzését elvesztette csoportbeli riválisai ellen, így szinte matematikailag is biztossá vált, hogy nem jut ki a soron következő kontinensviadalra.

A roppant erős A-jelű ötös további tagjai, Törökország, Németország, Belgium illetve Ausztria közül az első kettő mindenképpen erősebb Kazahsztánnál, míg a belga és az osztrák válogatott nem feltétlenül képvisel nagyobb játékerőt annál.

„Szeretnénk köszönetet mondani Bernd Storcknak az elvégzett munkáért” – mondta Szajan Khamatizanov, a kazah szövetség főtitkára. „Úgy véljük csapatunk fejlődik, több fiatal is beilleszkedett a gárdába és nemzetközi rutint szerzett. Mindemellett a szövetségi kapitánynak legalább három pontot kellett volna szereznie négy mérkőzésen, és ez nem sikerült. Ezért döntöttünk úgy, hogy másik edző után nézünk.”

Bernd Storck (1963) korábban a berlini Hertha (1996-2002), a Wolfsburg (2003-2004), a belgrádi Partizan (2005-2006) és a Borussia Dortmund másodedzőjeként tevékenykedett, majd 2008-ban az FC Almatihoz szerződött, immár vezető tréneri kinevezéssel. Ugyanabban az évben átvette az U-21-es kazah válogatott szakmai munkáját is, majd a nagycsapathoz irányították. Kétéves tevékenysége alatt sokat panaszkodott a helyi első osztály színvonala, és a kazah topcsapatok tapasztalatlansága miatt.

Bernd Storck utódját még nem nevezték meg.

(kff.kz, calciomercato.com) 

Cimkék: Bernd Storck, kazah válogatott, Almati, Európa-bajnokság, eb
Országok: Kazahsztán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat