OROSZVILAG.HU


(Ön)Gyilkosság egyenes adásban

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-11-07 08:12:37  |  
Gyóni Gábor

(Ön)Gyilkosság egyenes adásban

Interneten lehet szavazni egy művész életéről  

 

Oleg Mavromati, a botrányairól elhíresült, jelenleg Bulgáriában élő volgográdi származású művész legújabb „projektjében” azt ajánlja a közönségnek, öljék meg őt a világhálón keresztül.

Mavromati szavazásra bocsátja fel az életét az internet használói között. Az attrakcióra ma fog sor kerülni. Mavromati testére egy olyan szerkezet lesz rákapcsolva, amely öt előre programozott áramütést fog mérni rá. Mindegyik ütés erősebb lesz az előzőnél, az ötödik áramütés pedig megállítja a szívét.

Mavromati tiltakozásképpen szervezi az akció, mivel az állam és egyház szerinte üldözik őt.

A művész már 2000-ben is tartott egy botrányba fulladt performanszt, melyet akkor fajgyűlölőnek és vallásellenesnek minősítettek, Mavromati ezt követően Bulgáriába emigrált, ahol politikai menedékjogot kapott.

Tartózkodási engedélye mostanra lejárt, s azt Szófia nem kívánja meghosszabítani. Mavromati  viszont nem kíván visszatérni Oroszországba, s ezért inkább az internetes szavazókra bízza életét. Ha az internethasználók közül kétszer annyian szavaznak a halálára, mint arra, hogy életben maradjon, akkor a szerkezet megöli őt.

 

(Echo Moszkvi)

 

Cimkék: Oleg Mavromati
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat