OROSZVILAG.HU


A csinos szőke és a végrehajtók

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-11-17 18:28:21  |  
Kecskeméti Gábor

A csinos szőke és a végrehajtók

Mennyit ér a jó hírnév Oroszországban?

A csinos szőke és a végrehajtók

Egy fiatal moszkvai nő kárpótlásért perelt be leleményes bírósági végrehajtókat Oroszországban. Előbbiek ugyanis megkérdezése nélkül, hónapokon át használták az arcképét, hogy rejtőzködő adósokat fogjanak el.

A 26 éves Jana Kulikova akarata ellenére vált csalivá. Tavaly az Udmurt Köztársaság bírósági végrehajtói töltötték fel az internetre világhálóról származó arcképét. A fénykép mellé egy fiktív személyt alkottak meg, „aki” Eleanora Kovaljovszkaja néven bukkant fel a népszerű odnoklassniki.ru és vkontakte.ru orosz közösségi portálokon. Eleanora férfiakkal kezdett „ismerkedni”, s még kifejezett zsánere is volt: adósok, akik hitelezőik elől bujkálnak.

Az interneten kiszemelt férfiak vagyona és jövedelme felől „érdeklődött”, majd utána randevúra „hívta” őket. A megbeszélt időpontban azonban a csinos szőke helyett Izsevszk város erős testalkatú, tagbaszakadt végrehajtói jelentek meg. Ők pedig behajtották a tartozást: vagy elvették az illető pénztárcáját, vagy elhajtottak az autójával. Akkor kapott nyilvánosságot az agyafúrt ötlet, amikor a végrehajtók büszkén elmesélték egy orosz TV csatornának, hogy újításukkal már 400.000 rubelt (megközelítőleg 2.800.000 Ft-ot) hajtottak be.

A trükkel bizonyára még rubel százezreket szerezhettek volna vissza, ha a fénykép tulajdonosa nem értesül a történtekről: „Az adás után a barátaim és a rokonaim felhívtak és megkérdezték: Jana, mit csinálsz Te tulajdonképpen? A bírósági végrehajtóknak dolgozol, vagy prostitúcióra kényszerítettek, hogy így kapják el az adósokat?” – panaszkodott a fiatal nő.

A nő végül beperelte a végrehajtókat jó hírnevének megsértése miatt, s 5 millió rubel (megközelítőleg 33 millió Ft) vagyoni kártérítést követelt tőlük, de a bíróság csupán 30.000 rubelt (körülbelül 200.000 Ft-ot) ítélt meg, amivel sajnos azt bizonyította, hogy Oroszországban a fiatal nők jó hírneve, nem túl nagy érték. Az udmurtiai bírósági végrehajtók azonban folytatni kívánják bevált taktikájukat, de a jövőben egy csinos kolléganőjüket kívánják csaliként használni. Hiszen őt mégiscsak beavatják majd módszereikbe.

 

(aktuell.ru)

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat