OROSZVILAG.HU


Putyin, DiCaprio és a tigrisek

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-11-24 18:03:57  |  
Gyóni Gábor

Putyin, DiCaprio és a tigrisek

Oroszország elszánt a tigrisek védelmében

Putyin, DiCaprio és a tigrisek

 

Szentpéterváron került sor arra a konferenciára, amelynek témája a kihalás szélére sodródott tigrispopuláció védelme volt. A rendezvényen részt vett az újabban előszeretettel állatvédő képében mutatkozó Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök és Leonardo DiCaprio filmszínész is. Az orosz kormányfő külön is tárgyalt a világszerte ismert színésszel, akivel megvitatták az amuri tigrisek védelmének problémáit.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy Leonardo di Capriónak orosz gyökerei vannak, nagyszülei még beszéltek oroszul.

Magán a fórumon Vlagyimir Putyin Mahatma Gandhit mondását idézte: „Abban az országban, ahol jó a tigrisnek, jó mindenkinek.”, Putyin szerint ezek nagyon mély és fontos gondolatok. Az orosz kormányfő elmondása szerint Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a szibériai tigrispopulációt, nemrég például szigorították az illegális tigrisvadászatra vonatkozó törvényeket (bár Kínában halálbüntetés jár az amuri tigris elejtéséért..), s most már védik a tigris legfőbb táplálékát jelentő vadak élőhelyeit is.

Az Oroszországban élő amuri tigris (Panthera tigris altaica) a legészakibb tigrisfaj, mintegy 500 szabadon élő példánya él még Oroszország távol-keleti területein.

 

(grani.ru)

 

 

Cimkék: Vlagyimir Putyin, DiCaprio, amuri tigris
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat