OROSZVILAG.HU


Előny nélkül a CSZKA a BL-ben

  |  2010-02-25 13:51:06  |  
Zelei Dávid

Előny nélkül a CSZKA a BL-ben

1-1-es döntetlennel zárta a Luzsnyikiban a a CSZKA a BL-nyolcaddöntő odavágóját a Sevilla ellen

Utolsó BL-szereplőjéért szoríthatott Oroszország a CSZKA Moszkva személyében a Sevilla ellen, a nyolcaddöntő első mérkőzésén. A 2008-as bronzérmes Dinamo még a kvalifikációs körben kiesett a Celtic ellen (sőt, az EL-ben sem jutott a főtáblára), a bajnok Rubin pedig bravúrokat és bakikat egyaránt bemutatva harmadik helyre szorult a halálcsoportban, így az Európa Ligában folytathatta.

 

A múlt mindkét csapatot kísérthette: a CSZKA sosem szenvedett még vereséget spanyol csapattól, ugyanakkor orosz csapat immár 14 éve nem jutott BL-negyeddöntőbe.

 

A CSZKA részéről a tétmeccsek hiánya jelenthetett problémát (a naptári rendszerű orosz bajnokság november óta szünetel), spanyol szemszögből pedig a hétvégén tapasztaltnál mintegy huszonöt fokkal hűvösebb klíma, a műfű, és a mély talaj okozhatott gondokat. Orosz oldalon a mindössze tizenkilenc esztendős szupertehetség, Dzagojev hiánya volt fájó (így nagyobb teher hárult a frissen igazolt japán Hondára és a topcsapatok által figyelt szerb Milos Kraszicsra), a Sevillában nem játszhatott Luis Adriano (ott volt viszont a Sampdoriától szerződtetett litván Stankevicius). Mindkét csapat bizton alapozhatott szélsőire – közülük a moszkvai csapat bal futójának, a chilei Mark Gonzáleznek lehetett a kelleténél is több motivációja, mivel a Sevilla városi riválisánál, a Betisnél töltött el szép éveket.  

 

Előny nélkül a CSZKA a BL-ben

 

Bár papíron legjobb támadóit nélkülözte (Luis Fabiano el sem utazott Moszkvába, Kanouté a padon kezdett), a Real Madridban nevelkedett Álvaro Negredo góljával mégis a Sevilla szerzett vezetést az első félidő derekán egy Jesús Navas által keresztbepasszolt labdát az üres kapuba továbbítva. (0-1) Mivel a CSZKA passzpontossága finoman szólva is elmaradt a tökéletestől, támadásaiból pedig hiányzott az átütőerő, az oroszok legfeljebb távolról veszélyeztettek – a félidő beköszöntéig nem is sikerült eltalálniuk a kaput. A második játékrészben sokáig továbbra sem volt benne az orosz gól esélye, így aztán villámcsapásként érhette a spanyolokat, mikor González vagy harmincról bombázott a dermedten álló Palop kapujának bal oldalába. (1-1) A góltól némileg megélénkült a meccs, Necidnek volt is egy ziccere a meccs utolsó perceiben, de a kaput se találta el. Az (itt videón is összefoglalt) 1-1-es döntetlen egyértelműen a Sevillának kedvez (egy hazai 0-0-lal ők jutnának tovább), s tudja ezt Szluckij mester is: „Sevillában be kell találnunk. A visszavágó előtt még lejátsszuk az orosz Szuperkupa döntőjét és az első bajnoki fordulón is túl leszünk, így gördülékenyebb lehet a játékunk”. Szluckij reményeit táplálhatja, hogy idén még minden idegenbeli kupameccsén betalált csapata, a Manchesterrel ikszelt, a Besiktast pedig Isztambulban tudta megverni – utóbbit épp oly ki-ki meccsen, mint amilyen Andalúziában várható.

  

 

 

Cimkék: futball, bl
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat