OROSZVILAG.HU


Ki hogy készül a magyar - oroszra?

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-03-02 13:35:22  |  
Zelei Dávid

Ki hogy készül a magyar - oroszra?

Szerdán 19.30-kor magyar-orosz mérkőzést játszanak Győrben. Összeállításunkban annak néztünk utána, hogy készülnek a csapatok a meccsre.

Sérülések tizedelik a magyar csapatot az oroszok elleni barátságos mérkőzés előtt: a tán legjobb formában lévő, s piacon legkeresettebb Dzsudzsák Balázs a hétvégi bajnokin összeszedett sérülése miatt nem játszhat, a helyére behívott, hétvégén Dzsudzsákhoz hasonlóan gólt szerző Halmosi Péter pedig belázasodott, így a Koeman-éra legelején egyszer, a görögök ellen már játszó, Egervári Sándor által felfedezett Koltai Tamás lett a nevető harmadik (az Újpest elleni 3-0-s győzelem után edzője, Pintér Attila megsúgta, azt ígérte Koltainak, májusra a válogatott keret tagja lesz – tévedett…). Hogy ezek után ki játszik majd a széleken, az kérdéses: a balhátvéd mellett a jobb oldali középpályás is régóta neuralgikus pontja a magyar válogatottaknak, így ha Huszti eredeti posztján, a balszélen játszik is (itt Dzsudzsák és Halmosi miatt általában túlkínálat jelentkezik, így Huszti gyakran átkerül a túlszélre), kérdéses, ki lehet a jobbszélső (a szintén inkább kényszerből itt játszó Gera ráadásul fasírtban van Koeman kapitánnyal). Dzsudzsákon és Halmosin kívül Gyepes játéka is kérdéses hátfájdalmai miatt.

 

Míg a magyar média az orosz válogatott és a Rubin remek formában lévő csatárjának, Alekszandr Buharovnak kétségkívül igen fájó kijelentésén („Huszti Szabolcs? Őt természetesen ismerem, de eszembe sem jutott volna, hogy magyar.”) szörnyülködik, a Zenittel nemrég sokadik fárasztó edzőtáborát záró Huszti úgy nyilatkozott, valószínűleg Jurij Zsirkovval néz majd szembe a mérkőzésen – jó hírünk van számára: a Chelsea profija a keretben sincs. Lehetséges, hogy a legnagyobb érdeklődéssel várt Andrej Arsavin sem játszik: a középpályás kihagyta csapata legutóbbi két meccsét, s a Szovjetszkij Szport szerint maga döntheti el, játszik-e a barátságos mérkőzésen – Arséne Wenger aligha díjazná, ha így tenne…

 

Ki hogy készül a magyar - oroszra?

 

Arsavin esetleges hiánya már csak azért is érzékeny veszteség lehet az oroszok részéről, mert rajta kívül kevés olyan játékos van, aki tétmeccsekkel készült a válogatott találkozóra. A keretben csupán Pavel Pogrebnjak (Stuttgart), Gyinyijar Biljaletgyinov (Everton) és Roman Pavljucsenko (Tottenham) szerepel külföldön, az orosz bajnokság pedig csak bő egy hét múlva kezdődik – így a CSZKA-játékosok a Sevilla elleni egy, a kazanyiak pedig a Hapoel elleni két meccsel melegítettek a szbornaja fellépésére, többeknek pedig a mostani lesz az első tétmeccse az idén. A légiósok közül góllal vette ki a részét a Manchester legyőzéséből Biljaletgyinov (idén már négynél jár), stabil kezdőnek számít Pogrebnjak (ott volt a Barca elleni kezdőcsapatban a BL-ben, nemrég gólt lőtt és gólpasszt adott a Köln ellen), a sokáig száműzött Pavljucsenko pedig a Wigan ellen 17 percre cserekén beállva duplázott, amivel végre bejátszotta magát a Tottenham kezdőjébe – s ha már ott volt, az Everton ellen is betalált; azok után, hogy minden átigazolási szezonban csapatok tucatjaival hozták szóba, ez kifejezett előrelépés számára. Ami az otthon játszókat illeti, a védelem java részét szolgáltató CSZKA inkább előrefelé volt bizonytalan a Sevilla ellen, hátul Berezuckijék jól takarítottak a műfüvön. A Rubin üdvöskéi, a már említett Buharov és Szemak EL-gólokkal melegítettek az összecsapásra, a Zenit üdvöskéje, Bisztrov ugyanakkor sérüléssel bajlódik, játéka kérdéses.

 

Ami a magyar csapat malmára hajthatja a vizet, az az oroszok esetleges fáradtsága és meccshiánya mellett (utóbbiból azért a mieinknek is kijut) motivációjuk kérdésessége lehet. Régóta tudjuk már, Európa java része mennyire veszi komolyan a barátságos mérkőzéseket, a leköszönő Guus Hiddink számára pedig mindössze a szép búcsú a tét – ez az utolsó mérkőzése Törökországba szerződése előtt, így aligha használhatja a találkozót csapatépítésre. (Az orosz sajtóban is felmerült a dolog paradox mivolta: a meccs lekötésekor még nem volt tudott, hogy Hiddink leköszön, viszont olyan hírek is járják, hogy fizetésével is késtek...)

 

Hogy mi lesz a találkozó kimenetele, az még kérdéses – természetesen itt, az Oroszvilágon erről is beszámolunk.

 

(kép: soccer.ru) 

 

 

Cimkék: futball, válogatott
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat