OROSZVILAG.HU


Lippi lesz az Anzsi új edzője? 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2011-10-20 17:27:26  |  
Oroszvilag.hu

Lippi lesz az Anzsi új edzője? 

Kerimov sztárt igazolna a kispadra is

Lippi lesz az Anzsi új edzője? 

A legfrissebb sajtóhírek szerint Marcello Lippi, az olasz válogatott volt szövetségi kapitánya és a Juventus korszakos edzője veszi át az Anzsi Mahacsakala szakmai munkáját. A Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó orosz egyesület, bár félcsapatnyi klasszist igazolt a nyáron, mégsem képes felvenni a versenyt a Premjer Liga „történelmi” klubjaival.

A viszonylagos sikertelenség miatt Kerimov menesztette Gadzsijev mestert, helyére pedig a veterán balhátvédet, Roberto Carlost ültette. A Mahacskala viszont a brazil játékos-edző irányításával sem szerepelt sokkal jobban, így nem meglepő, ha a milliárdos tulajdonos az alapvonal mellé is egy igazi sztárt szeretne szerződtetni.

Az Anzsi keretében – Carloson kívül – legalább négy nemzetközi csillag (Eto’o, Zsirkov, Dzsudzsák és Diego Tardelli) játszik. Ha hihetünk Kerimov terveinek, hozzájuk további klasszisok csatlakozhatnak. Egy nagy nevekből álló csapathoz viszont elismert edző dukál, aki képes kezelni, irányítani a rábízott játékosokat. A Mediaset állítja, hogy a megegyezés csak napok kérdése, mivel Lippi komolyan fontolóra vette, hogy elfogadja Kerimov ajánlatát, azaz egy évre kínált - nagyjából - 3,5 millió eurós fizetést. Szerződése 2013 májusáig szólna.

Lippivel együtt érkezne Dagesztánba az Internazionale korábbi válogatott védője, Marco Materazzi is. Utóbbiról még nem tudni, hogy játékosként vagy a szakmai stáb tagjaként számítanak-e a munkájára?

Az edzőként olasz bajnok és Bajnokok Ligája győztes illetve világbajnok Lippi saját bevallása szerint kiábrándult az itáliai fociból, és csak külföldön tudná elképzelni pályafutása folytatását. Eddig az angol Premier League-ről beszélt, mint következő állomáshelyéről, de konkrét ajánlatot nem kapott. Lehet, hogy nem is keresne annyit, mint Mahacskalában.

(Repubblica, mediaset.it)    

 

 

 

Cimkék: Marcello Lippi, Anzsi, Mahacskala, Szulejmán, Kerimov, Premjer Liga, Dzsudzsák Balázs, Roberto Carlos, Gadzsijev, Materazzi
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat