OROSZVILAG.HU


Ismét élen a Rubin

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-03-23 01:07:03  |  
Zelei Dávid

Ismét élen a Rubin

A BL-ben vitézkedő CSZKA-t Akinfejev mentette meg a blamázstól, A Zenit az utolsó pillanatban mentett pontot a Szpartak ellen. Premjer Liga, 2. forduló

Két forduló után már csak a Rubin Kazany őrzi száz százalékos mérlegét a Premjer Ligában, köszönhetően elsősorban a sok döntetlennek, s már csak Németh Norbert nem mutatkozott be honfitársaink közül a szezonban.

 

A forduló nyitómeccsén a Szpartak Nalcsik fogadta az újonc, kölcsönjátékosokkal teletömött Alanyija Vlagyikavkazt, mely utóbbiban a kezdőcsapatban kapott helyet a hajdan Ferencvárosban nevelkedett, most az ukrán Karpaty Lvivből kölcsönkapott Szergej Kuznyecov is – aligha volt azonban elégedett vele Vlagyimir Sevcsuk mester, mert már a szünetben lekapta a pályáról. Addigra a (hajrában az exkaposvári Leandrót is bevető) Nalcsik már kettővel ment, lévén sem Scsanyicin rakétáját, sem Gogua lövését nem tudta hárítani a tavaly éppenséggel még a Nalcsikban védő Homics kapus. A folytatásban Bazajev bevert egy tizenegyest, de az Alanyija így sem tudott egyenlíteni – talán majd a Perm ellen, otthon… (2-1)

 

A Perm ellen, mely már az elmúlt fordulóban sem érdemelt volna vereséget (igaz, győzelmet sem) a CSZKA ellen, most viszont az Anzsi ellen reális esélye mutatkozott a három pont megszerzésére. A 11.800 néző ennek megfelelően elégedetten vehette tudomásul, hogy az Amkar megérdemelten győzte le a 41. perctől emberhátrányban játszó Mahacskalát, lévén egyenlő létszámnál kapufája, emberelőnyben számos helyzete volt – a 75. percben eredményes Cserencsikov révén pedig a győzelmet is megszerezték a szibériaiak. Apró malőr, hogy a gólszerző a találat szerzése közben megsérült – helyére azonban, a mi nagy örömünkre először az idény során beállt Gaál Miklós. (1-0)

 

Groznijban a Tyerek népitánc-bemutatóval fogadta a lelátón helyet foglaló 9350 nézőjét, akik röviddel a műsor után már azt figyelhették, hogyan táncol a vendég Rosztov hálójában a labda: a továbbra is csodálatos formában játszó Samil Aszildarov ugyanis már a negyedik percben betalált. A második félidőben aztán a csereként beállt bosnyák Ahmetovic annak ellenére egyenlített a 81. percben, hogy a csecsenek végig dominálták a meccset. (1-1)

 

Moszkvában a Szaturn ellen kezdte meg góltermelését a tavalyi másodosztályú gólkirály, a Szibir 33 éves csapatkapitánya, Alekszej Medvegyev, de közeli fejese nem ért három pontot, lévén a hajrához közeledve az első fordulóban, Vlagyikavkazban is gólt szerző Alekszej Ivanov ezúttal is betalált, újabb egy pontot hozva a Szaturn konyhájára. (1-1)

 

Néhány házzal arrébb a mindössze háromezer nézőt vonzó Szaturnnál jóval népszerűbb Lokomotiv a Rubintól elszenvedett vereség után otthon javíthatott a meggyengült Krilja Szovjetov Szamara ellen. A cseh erősségeitől megfosztott vendégek egyetlen gólt sem kaptak akcióból, mégis csúf veréssel térhettek haza, mivel a Dinamo Kijevtől vaskos milliókért szerződtetett Alijev csak azért nem ért el mesterhármast pontrúgásból, mert a két, megítélt tizenegyesből egyet átengedett Szicsovnak. (3-0)

 

A forduló egyik rangadóján a Zenit 21.000 fanatikusa előtt fogadta a Szpartak Moszkvát, mely a Dinamo elleni hazai zakó után idegenben készült javításra. A szentpéterváriaknál Huszti Szabolcs eltiltását letöltve Luciano Spalletti kezdőjében kapott helyet, de eleinte nem ő, hanem az elmúlt szezon orosz gólkirálya, a brazil Welliton tűnt nyerőembernek, aki a 12. percben Malafejev rossz kifutását kihasználva fejelt a hálóba, majd nemsokára a kapufát is megrezgette. Ezzel azonban úgy tűnt, Valerij Karpin fiai ellőtték összes puskaporukat: a hosszú sérülés után az elmúlt fordulóban győztes góllal visszatérő, hajdan transzferrekordért szerződtetett Danny kezébe vette a karmesteri pálcát, s forintos labdákkal tömte csapattársait, akik azonban sorra Dzsanajevbe lőtték a ziccereket. Az első félidőben hibázó, tavaly még Szpartak-mezben játszó Bisztrovot sorra követte a szünetben Huszti helyére beálló, frissen igazolt Lazovics, majd Sirokov, végül pedig Kerzsakov kétszer – a várt és megérdemelt egyenlítő gólt azonban végül csak a 89. percben sikerült megszerezni a belga védő, Lombaerts révén, aki az olasz Rosina szabadrúgását csúsztatta a kapuba. (1-1)

 

Ismét élen a Rubin

 

A nagy várakozással beharangozott moszkvai rangadón a BL-hős CSZKA az alaposan megerősödött Dinamót fogadta, de csak kapusának, az ihletett formában védő Igor Akinfejevnek köszönheti, hogy megúszta a verést. A fiatal hálóőr több csatát nyert a jobb szélről próbálkozó Wilkshire-rel és Epureanuval szemben is, a legnagyobb védését pedig egy szöglet utáni négyméteres fejes hárításakor mutatta be – elsősorban neki köszönhetően a katonacsapat még kapott gól nélkül, négy ponttal áll, akárcsak riválisa. (0-0)

 

Ismét élen a Rubin

 

A forduló zárómérkőzésén a Rubin Szibériába, a Tomszk együtteséhez látogatott, s vérzivataros, három piros és tizenkét sárga lappal tarkított mérkőzésen kissé tartalékosan is besöpörte a három pontot, elsősorban a kihagyott büntetője után a 76. percben (kettős emberelőnyben) betaláló Buharov már-már menetrendszerű gólja révén. (0-1)

 

A bajnokságban így már két forduló elteltével élre állt a kétszeres bajnok, s immár egyedül százszázalékos. Kellemes meglepetés eddig a Tyerek és a Nalcsik játéka, a Krilja és a Vlagyikavkaz ugyanakkor bajban lehet a végelszámolásnál.

 

Jövő héten ismét rangadókkal (Szpartak – Lokomotiv, Dinamo – Zenit) folytatódik a Premjer Liga, oldalunk természetesen minden mérkőzésről beszámol akkor is!   

 

Cimkék: futball, premjer liga
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat