OROSZVILAG.HU


Csecsen-kazah incidens Dél-Oroszországban

  |  2012-02-24 14:10:35  |  
Kecskeméti Gábor

Csecsen-kazah incidens Dél-Oroszországban

Egy halott és további súlyos sérültek

Csecsen-kazah incidens Dél-Oroszországban

A dél-oroszországi Asztrahány mellett található Jenotajevka faluban kezdődött a két nemzetiségi csoport közötti incidens. A kiváltó ok: az egyik csecsen vállal nekiment egy kazahnak. A két fél a vita eldurvulása során egyre több „barátot” hívott oda, aminek az lett az eredménye, hogy a végén már tízen verekedtek egy helyi bárban. A rendőrséget riadóztatták, s a járőrök szétválasztott a két bandát.

Ezzel azonban korántsem ért véget a konfliktus: három óra múlva a két csoport az Asztrahány-Moszkva főútvonal mellett egy benzinkúton találkozott, ahol már fegyverekkel (lőfegyver, csavarhúzó) folytatták a verekedést. A végeredmény: egy mellkason szúrt csecsen belehalt sérüléseibe, egy másik verekedőnek eltört mindkét lába, amikor egy autóval áthajtottak rajta. (Mivel az egyik csoport még egy autót is bevetett a harcban.) Két embert kellett kórházba szállítani, a többiek viszonylag könnyebb sérülésekkel megúszták.

Az ilyen típusú etnikai konfliktusok talán kevésbé ismertek az Orosz Föderációban, hiszen feszültség elsősorban a többségi orosz társadalom és az etnikai csoportok között van.

(RusslandNews)

 

Cimkék: csecsen, kazah, banda, verekedés, rendőrség, etnikum, konfliktus,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat