OROSZVILAG.HU


B. Bardot is orosz útlevélért folyamodhat

  |  2013-01-05 00:01:21  |  
Kecskeméti Gábor

B. Bardot is orosz útlevélért folyamodhat

Depardieu után ő is elhagyja Franciaországot?

B. Bardot is orosz útlevélért folyamodhat

Gerard Depardieu után lehet, hogy a szintén világhírű francia színésznő, Brigitte Bardot is orosz állampolgárságért folyamodik. A közismert és harcos állatvédő Bardot nyilvánosságra hozta, hogy állampolgársági kérelmet fog benyújtani az orosz hatóságokhoz. A színésznő így kíván tiltakozni az ellen, hogy a francia hatóságok egyre lanyhábban lépnek fel az állatok védelme érdekében.

Az adóemeléssel szemben, amire Depardieu hivatkozott, Brigitte Bardot esetében egészen más okok állnak az állampolgársági kérelem hátterében. A színésznőt feldühítette, hogy a hatóságok elrendelték két cirkuszi elefánt elaltatását egy lyoni cirkuszban, mivel az állatoknál állítólag tuberkulózist fedeztek fel. A cirkusz igazgatója fellebbezett és jogi útra akarta terelni a dolgot, ám Bardot szerint a két állat elpusztul, mire véget ér a jogi hercehurca.

A színésznő személyesen küldött levelet Francois Hollande francia elnöknek, személyes közbenjárását kérve abban, hogy a két elefántot újból megvizsgálják. Ha megölik a két elefántot, kérni fogja az orosz útlevelet, hogy „elmenekülhessen abból az országból, mely állatok temetőjévé változott.”

Bardot szerint egyébként Putyin többet tett az állatok védelméért, mint a francia elnökök. 

(ITAR TASSZ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: brigitte, bardot, gerard, depardieu, állat, jog, francois, hollande, útlevél, elefánt,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat