OROSZVILAG.HU


Három év börtön a pravoszláv papnak

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2013-06-25 18:44:40  |  
Kecskeméti Gábor

Három év börtön a pravoszláv papnak

Halálos közúti balesetet okozott

Három év börtön a pravoszláv papnakHárom év börtön a pravoszláv papnakHárom év börtön a pravoszláv papnak

Kedden egy moszkvai bíróság három év letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy orosz ortodox papot, mivel súlyos közúti balesetet okozott, melyben két ember életét vesztette. A nyomozók szerint Pavel Szjomin, aki nem csupán pap, hanem szerzetes is, 2012. augusztus 15-én elvesztette uralmát Mercedes G-osztályú terepjárója felett és lesodort az útról három ott dolgozó munkást. Két munkás a helyszínen életét vesztette.

A jármű, melynek vételára Moszkvában 27 millió forintnak megfelelő rubelnél is több, ezután áttört egy kerítést, beleütközött egy ott parkoló minibuszba, majd összeütközött egy arra haladó Skoda személygépkocsival. Az ütközés olyan erős volt, hogy mindkét jármű felborult.

Szjomin elismerte, hogy vétett a közlekedési rendszabályok ellen, de tagadta, hogy gépkocsijával elsodorta volna a munkásokat. A papot bűnösnek találták a közlekedési szabályok súlyos megsértése és két ember halála miatt. A bíróság ezért helybenhagyta a Szjonim ellen indított hét polgári pert is, így a papnak 1,5 millió rubel (10,3 millió forint) kártérítést is kell fizetnie, ebből 500.000 rubel (3.45 millió forint) a két özvegyet illeti.

Az ügyészség hat éves börtönbüntetés kiszabását kérte, míg a védelem két évet fogadott volna el, egy minimális biztonságú fegyintézetben.

(RIA Novosztyi)

 

 

 

 

 

 

Cimkék: pap, szerzetes, ortodox, pravoszláv, baleset, bíróság, mercedes, ügyészség,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat