OROSZVILAG.HU


Oroszország kijutott a világbajnokságra

  |  2013-10-16 15:41:58  |  
Ackermann Sándor

Oroszország kijutott a világbajnokságra

Capello 12 év után vezette ki a Szbornaját Vb-re, Ukrajna pótselejtezőt játszhat

 Oroszország kijutott a világbajnokságra

Ugyan a „Szbornaja” az utolsó percekben kapott góllal csak 1-1-es döntetlent ért el Bakuban, még az egy pont is elég volt, hogy Portugáliát megelőzve megnyerje az európai selejtezők F csoportját. A tízmeccses selejtezősorozat során az orosz válogatott hét meccsen tudott győzni, az Azerbajdzsán elleni döntetlen mellett két vereséggel tudtak az első helyen végezni.

Oroszország 2002 után jutott ki újra világbajnokságra, a keddi mérkőzés sok évre az utolsó világbajnoki selejtezője volt az orosz válogatottnak, hiszen a brazíliai torna után Oroszországban rendezik a labdarúgó-világbajnokságot 2018-ban.

A többi posztszovjet válogatott is lejátszotta utolsó meccsét az európai selejtezőkben, a várakozáson felül teljesítő Örményország ugyan 2-2-es döntetlent ért el Olaszországban, végül csak az ötödik helyen végzett, Kazahsztán 3-1-es vereséget szenvedett Írországtól és szintén az ötödik helyet szerezte meg csoportjában, így ők sem vehetnek részt a jövő nyári tornán.

Az oroszokkal egy csoportban lévő Azerbajdzsán negyedik lett a csoportban, Moldovának, illetve a három balti államnak szintén nem sikerült a továbbjutás. Ukrajna csapata ellenben még versenyben van a továbbjutásért, hiszen Anglia mögött a második helyet szerezték meg a H csoportban, így ők pótselejtezőn válthatják meg jegyüket Brazíliába.

 

Oroszország legutóbbi világbajnoki szereplésén (2002) nem jutott tovább a csoportjából, az ukrán válogatott 2006-ban a negyeddöntőkig jutott a németországi tornán.

Cimkék:
Országok: Ukrajna Azerbajdzsán Örményország Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat