OROSZVILAG.HU


Elégették Dagesztán zászlaját 

  |  2013-10-30 10:50:08  |  
Oroszvilag.hu

Elégették Dagesztán zászlaját 

Mahacskala büntetést követel

 Elégették Dagesztán zászlaját 

Az orosz labdarúgó bajnokság 14. fordulójában a Kubany – Anzsi mérkőzésen (2 – 0) krasznodari szurkolók elégették Dagesztán zászlaját.

Az Anzsi a szurkolók megbüntetését követeli, s a klub mellé felsorokozott Dagesztán politikai vezetése is. Gadzsi Mahacsov, a köztársaság miniszterelnök-helyettese szerint Mahacskala magyarázatot vár a történtek miatt a Kubanytól. Mahacsov szerint azonban nehéz is lenne mást várni egy olyan területtől, melynek az élén a nyíltan nacionalista Tkacsov kormányzó áll.

Mahacsov emlékeztetett, az elnök szerint a nemzetiségi gyűlöletkeltésért felelniük kell a polgármestereknek, kormányzóknak és más elöljáróknak is. A miniszterelnök-helyettes elmondta, ma Oroszországban bizonyos politikusok tudatosan szítják a nemzetiségi feszültséget. Ilyen például Zsirinovszkij, „ez a beteg ember”.

Korábban már történt hasonló eset. Szeptember 14-én a Zenit – Tyerek mérkőzésen a szentpétervári szurkolók elégették a Csecsen Köztársaság zászlaját. Az incidens után az elkövetőt ezer rubelre büntették, a Zenitnek 500 ezer rubelt kellett fizetni.

 

 

 

(newsru.com) 

Cimkék: Kubany, Anzsi, Dagesztán, Mahacskala, Dagesztán zászlója, Mahacsov,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat