OROSZVILAG.HU


Ál-belügyminiszter Ukrajnában

  |  2010-04-27 11:41:42  |  
Gyóni Gábor

Ál-belügyminiszter Ukrajnában

Gátlástalan szélhámost fogtak Ungváron 

 Ál-belügyminiszter Ukrajnában

Egy 37 éves munkácsi férfi gátlástalan szélhámossággal próbált pénzt kicsalni hiszékeny áldozataitól – adja hírül a karpatinfo.net. A szélhámos magas rangú hivatalnoknak, sőt, belügyminiszternek adta ki magát, és pénzért cserébe zsíros állásokat ígért áldozatainak. Az Ungváron letartóztatott férfi nemcsak Kárpátalján tevékenykedett, de Ivano-Franovszk, Odessza, Poltava, Kirovograd megyékben is. A csaló jól felkészült, lakásán rendőrtábornoki egyenruhákat őrzött, noteszében a Belügyminisztérium számos munkatársának elérhetőségét feltüntette.

A csaló egyébként soha életében nem dolgozott eddig, viszont már öt alkalommal is ült börtönben (egyszer gyilkosság miatt).

A legérdekesebb talán az egészben, hogy a csaló némely esetben valóban el tudott intézni ügyeket. 2007-ben például a técsői rendőrkapitányság egyik alkalmazottja azzal a kéréssel állt elő, hogy szeretne Kijevbe kerülni. A csaló 8 ezer dollárt kért a közbenjárásért. Mivel jól tud hangot utánozni, egy parlamenti képviselő hangját utánozva felhívta a kijevi kapitányság egyik magasrangú alkalmazottját, hogy segítsen megoldani a kérést. S valóban, az „ügyfelet” sikerült áthelyezni Técsőből Kijevbe.

 

(karpatinfo.net)

Cimkék:
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat