OROSZVILAG.HU


Ifjúsági bál Jakutszkban

  |  2014-01-16 13:00:25  |  
Szoszin Rudolf

Ifjúsági bál Jakutszkban

Kulturális élet az oroszországi Távol-Keleten

 Ifjúsági bál Jakutszkban

Pezseg az élet nem csak Oroszország európai felén, hanem a távol-keleti tájain is. A '90-es években alakult meg az Ifjúsági bál a Szaha (Jakut) Köztársaságban. A minden év januárjában tartandó ünnepi ifjúsági Bál tradíciónak mondható. Az idén is megrendezésre kerülő ünnepségre több, mint nyolcszáz meghívott vendég volt jelen. A rendezvényt az Állami opera és balett színházában tartották meg.

A Bálon díjak átadására, zenei fellépésekre, kiállításra és egyéb művészeti produkciókra került sor. Az ünnepség megnyitója és egyik díjátadója Dmitrij Glusko köztársasági alelnök.

"Az év vezetője" díjat vette át Prokopij Bubjakin az "Эдер Саас" köztársasági újság főszerkesztője. "Az év legjobb ifjú újságíró" díjat több jelölt közül Marija Kobeljanova vette át az <НВК "Саха"> szuntári részleg rendezője. Az év mecénása "Монтажник" termelési szervezet lett Alekszandr Hanyin elnökségével.

A kiállítás az "Эдер Саас" újság 20. évfordulója jegyében történt. A további zenei és művészeti előadásokat meglehet tekinteni képeken a következő weboldalon: http://tinyurl.com/ned89f2

 

Forrás: http://sakhamedia.ru/news/4779/foto_bal_molodezhi_v_yakutske_podvel_itogi_goda_v_sfere_molodezhnoj_politiki.html

 

Cimkék: Jakutszk
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat