OROSZVILAG.HU


Leváltották a Dinamo trénerét

  |  2010-04-28 13:41:58  |  
Zelei Dávid

Leváltották a Dinamo trénerét

Megvan a szezon első edzőváltása a Premjer Ligában: Andrej Kobelevet Miodrag Bozsovics követi a Dinamo padján

Leváltották a Dinamo trénerét

 

A gyenge eredményeknek köszönhetően menesztették Adrej Kobelevet a Dinamo Moszkva éléről. A szerződésbontás nem annyira, időpontja annál meglepőbb, lévén a piros-fehérek a hétvégén 1-0-s győzelmet arattak a Szaturnt. Ezzel együtt számítani lehetett arra, hogy a játékosként 15 évet a csapatnál lehúzó Kobelevet menesztik, mert a szezon előtt befektetett több, mint 22 millió euró és a rengeteg új, minőségi játékos (hogy csak a legnevesebbeket említsük, Voronyin és Szemsov) nem kamatozott pontokban: a csapat hét forduló után mindössze kilencpontos, amivel tizedik a tabellán.

 

Kobelev 2006-ban került a klub utánpótlásából a nagycsapat élére, s legjobb eredménye egy 2008-as bronzérem volt a csapattal. Kobelevet nem lepte meg a menesztés, mely, mint mondta, a szezon eleje óta benne volt a pakliban.

 

Az új trénernek, a saját bevallása szerint roppant meglepett montenegrói Miodrag Bozsovicsnak nem lesz teljesen ismeretlen a csapat, lévén a 44 éves szakember azt a télen megszűnt FK Moszkvát vezette tavaly meglepetésre a hatodik helyig, amelyből a Dinamo bőven csemegézett a legutóbbi átigazolási szezonban: a litván Cesnauskis, Szamedov, Rebko és a hétvégén győztes gólt szerző moldáv Epureanu egyaránt az FK-tól érkezett. Bozsovics igazi mágusnak számít Oroszországban: az FK előtt a Permet vezette Európa Ligás helyre. Az edzői team is változik: a montenegrói magával hozza kapusedzőjét és segédjét is a klubhoz. Bozsovicsra rögtön nagy feladat vár a hétvégén: a szezon meglepetéscsapatához, a Nalcsikhoz látogat majd csapata.

Cimkék: futball, premjer liga
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat