OROSZVILAG.HU


Minden aranyban

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2017-10-17 20:13:57  |  
Varga Liza

Minden aranyban

A szaúdi király látogatása Moszkvába

Minden aranyban

 

Moszkva fogadta Szaúd-Arábia királyát, Salman bin Abdul Aziz al Saudot. Míg politológusok és közgazdászok megvitatták a történelmi látogatás jelentőségét, Vlagyimir Putyin elfogadta Salman király meghívását Szaúd-Arábiába.

Már Salman király moszkvai látogatásának előestéjén ismertté vált, hogy egy ötcsillagos szállodában szállt meg a Vörös tér közelében – a király kísérete a Four Seasons-ben helyezkedett el, ahol szabad helyek nem maradtak. A privát rendezvényeket, és a korábban tervezett eseményeket ezekben a napokban törölték. Salman király látogatása idején a szálloda nem szolgált fel sertéshúst, körülötte a biztonsági szolgálat erősödött, Szaúd-Arábiából a királlyal és kíséretével együtt mintegy ezer ember jött Moszkvába. A király mozgólépcsővel ellátott repülőgéppel utazott, de ahogy leszállt a gépről, az valahogyan elromlott.

Szaúd-Arábia királya ritkán tesz látogatást külföldön, de királyi luxusa rendszeresen vonzza a közfigyelmet. 2017 első félévében a nyilvánosság követte ázsiai utazása körülményeit - Salman király meglátogatta Indonéziát, Malajziát, Bruneit, Japánt, Kínát és a Maldív-szigeteket.

 

 

(gazeta.ru)

Cimkék: Salman király, Moszkva
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat