OROSZVILAG.HU


Észt sajtószemle csata után

  |  2010-07-14 12:31:00  |  
Zelei Dávid

Észt sajtószemle csata után

"Fájdalmas csapás az utolsó pillanatban"

Tarmo Neemelo gólját Rezes László az utolsó pillanatban egyenlítette ki egy remek pördítéssel Tallinban, így a Debrecen kedvezőbb helyzetből várja a folytatást, igaz, szurkolói elkeseredetten vették tudomásul a hajdúságiakra nem épp jellemző ívelgetős, meglehetősen sablonos játékot.

Az észt sajtó szokásához híven nem vitte túlzásba a mérkőzés elemzését (a helyi sztárszumós, Baruto Kaito sorozatban második veresége ellenben minden sportoldalon szenzáció), de a soccernet.ee focioldal és a mérkőzést közvetítő ETV2 televízió a tények rögzítése mellett interjút közöl a gólszerző Tarmo Neemelóval és Igor Prins vezetőedzővel. Az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

„Az utolsó 10-15 percben erős nyomás alatt voltunk, de még mindig fáj, hogy a 90. percben egyenlíteni tudtak.” kezdte értékelését Prins, aki elmondta, a jelzett utolsó negyedórára egyértelműen elfáradtak, nem tudták tartani a lépést a debreceniekkel, akik gyorsabbak és technikásabbak voltak náluk. Prins sportszerűen elhárította a felelősséget a kérlelhetetlenül meleg időjárásról, mondván, az mindkét csapatot sújtotta.

Észt sajtószemle csata után

„Nem láttam pontosan, hova megy a labda, és csak mikor felkeltem, jöttem rá, hogy a hálóban táncol. Nagyon jó érzés volt” mesélt élete első európai kupagóljáról a házi gólkirály Tarmo Neemelo, aki az első félidőben saját és edzője véleménye szerint is sokat rontott, gólja után pedig kisebb bokasérülése miatt cserélte le Prins mester.

 Mind Neemelo, mind Prins dícsérte a veterán hálóőr, Martin Kaalma teljesítményét, aki annak ellenére teljesített ragyogóan, hogy mindössze második találkozóját játszotta a szezonban. Magyar oldalon a csereként beállt Yannick gyorsaságát emelik ki a lapok.

„A helyzet nem a legegyszerűbb, de van még egy esélyünk, és meg kell próbálnunk előnyt kovácsolni belőle” zárta mondandóját az észt mester.

(Fotó: ERR Sport)

Cimkék: futball, bl
Országok: Észtország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat